Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 19-годишния младеж, шофирал след употреба

...
Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 19-годишния младеж, шофирал след употреба
Коментари Харесай

Обвиниха 19-годишния младеж, който пиян и дрогиран катастрофира в столицата в петък

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 19-годишния юноша, шофирал след приложимост на алкохол и наркотици и предизвикал злополука с потърпевши на кръговото придвижване при 4-ти километър в София.

Около 23:50 часа в петък, обвиненият А.П. карал лек автомобил марка " Хюндай “ по пътното платно на кръговото кръстовище " 4-ти километър “. При излизане от кръговото кръстовище, нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата като несъобразил скоростта на придвижване, изгубил надзор над автомобила и осъществил пътнотранспортно произшествие и катастрофирал в бордюр, железен дирек и железна ограда.

По-късно стана ясно, че в автомобила са пътували общо шестима души - четирима на предните и задните седалки и двама са били в багажника, изясни началникът на Столичния КАТ Тенчо Тенев. . По несъобразителност А.П. предизвикал междинна телесна щета на четири лица, допълват от прокуратурата. Пристигналите на място служители на реда създали тест на младежа с дрегер, който отчел 1,03 алкохол в издишания въздух.

Направили му  и " Дръг тест “, който отчел, че А.П. е шофирал след приложимост на кокаин и амфетамин. Предвид опцията да извърши друго закононарушение обвиненият е задържан за период до 72 часа с разпореждане на прокурор. Предстои да бъде импортирано искане в съда за разглеждане на дело за взимане на мярка за неотклонение " задържане под стража “ по отношение на А.П.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР